Държавата е поставена на пауза от две години. Трябва да

...
 Държавата е поставена на пауза от две години. Трябва да
Коментари Харесай

Доц. д-р Медиха Хамза: Държавата и Варна трябва отново да се върнат на пътя на стабилното развитие

 „ Държавата е сложена на пауза от две години. Трябва да догонваме, а ние даже не следваме пътя на развиването. Варна, морската столица, търпи големи загуби. „ Промяната “ не донесе нищо позитивно в живота на българите. Усещаме го всеки ден, до момента в който пазарим в магазина “. С тези думи доцент доктор инж. Медиха Хамза се обърна към членовете на СДС-Варна от регион „ Приморски “.

„ Като в обединението ГЕРБ-СДС в 3 МИР-Варна съм уверена, че единствено ние сме в положение да върнем страната към постоянния темп на развиване. Двете години, през които България мина през хаоса на чегъртане и промени, са изгубено време, само че към момента можем да наваксаме пропуските. Нещо повече – в този момент е моментът да се обединим и да намерим решенията, които ще ни разрешат да се върнем към устойчивостта на институциите. Варна и страната би трябвало да се върнат още веднъж в пътя на непоклатимост и развиване “, акцентира доцент Хамза.



По време на полемиката членовете на СДС-Варна от регион „ Приморски “ сложиха редица въпроси, касаещи проблемите, пред които е изправена Варна в последните месеци. От първестепенно значение е да се осъществят спрените по времето на ръководството на кабинета Петков планове: за създаване на автомагистралите „ Хемус “ и „ Черно море “, свързаната с тях Икономическа зона на града и значимото за региона уголемение на бул. „ Цар Освободител “. Липсата на държавно финансиране за тези планове директно въздейства на всекидневието на варненци.

Доц. доктор Медиха Хамза увери присъстващите, че като народен представител ще работи за решение на главните проблеми на Варна, като посочи и какъв брой значимо е да бъдат привлечени младежите към тази идея. „ Във висшите образователни заведения в града ни се образоват хиляди младежи. Това е скъп капитал, за който сме длъжни да осигурим опция за реализация тук. Младите квалифицирани експерти би трябвало да са стимулирани да останат в града и да допринесат за неговото развиване. “



Областният секретар на СДС-Варна и ръководител на организацията в регион „ Приморски “ Юрий Колев съобщи безрезервната поддръжка на членовете на Съюз на демократичните сили за кандидатурата за депутат на доцент доктор Медиха Хамза. Заедно със секретаря на градската организация на СДС-Варна и зам.-кмет на регион „ Приморски “ Веселин Василев те насочиха апел към всички последователи на синята концепция да поддържат кандидатурата на доцент Хамза на идните на 2 април предварителни парламентарни избори, като изберат № 2 в интегралната бюлетина и преференция 106.

Доц. доктор инж. е претендент на Съюз на демократичните сили за депутат в обединението ГЕРБ-СДС номер 2 в бюлетината за 3 МИР-Варна.

Уважаван академични учител с 29 години професионален стаж.
Доктор, доцент по Електрически мрежи и системи. Има четиригодишен опит като заместник-декан на Електротехническия факултет в ТУ-Варна.
Автор на над 70 научни изявления и отчети пред реномирани конференции, както и на образователни управления и принадлежности.

Два мандата е общински консултант в Общинския съвет на Варна; през втория от мандатите е ръководител на непрекъснатата комисия „ Социални действия и жилищна политика “.

Има две деца.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР